Biografia Artikuj Media Libraria Dosje Problematika bashkëkohore Opinione dhe reagime Studime dhe hulumtime Kontakt
VAJZA QË ÇDO NATË KËNDON NGA DY XHUZA NË NAMAZ

Nëna e një vajze rrëfen për të bijën: Vajza ime është vetëm 17 vjeçare. Ajo është ende adoleshente. I dashuri i saj është nata, e cila posa të fillon e gjen vajzën të gatshme për namaz. Ky është zakoni i saj vere e dimër...Kurrë nuk e lenë namazin madje çdo natë gjatë namazit këndon nga dy xhuza të Kur’anit në namaz vullnetar. E ka bërë këtë shprehi, dhe nëse nuk këndon më shumë, më pak se kaq nuk këndon. Çdo muaj përfundon leximin e Kur’anit dy herë dhe atë vetëm në namazin e natës.
Më dhimbsej, rrëfen nëna, por u binda se lumturia e saj ishte namazi i natës, kështu që e luta Allahun ta përforcoj atë në këtë dhe botën tjetër si dhe të na mundësojë neve dhe asaj përfundim të mirë!
Oj vashë e re! Kjo vajze është edhe më e re se ti. Ajo ka vetëm 17 vjet dhe falet natën për ta lexuar Kur’anin, lutur Allahun dhe arritur lumturinë. Ndërsa ti, edhe  ti qëndron natën, por për biseda me djem e vasha e për gjëra tjera...
 
Marrë nga kaseta: “Gruaja dhe ana tjetër e medaljes” të Hoxhës es-Sak’abijj
Përshtati në shqip: Sedat G. ISLAMI
5-12-2007, e mërkurë
Vushtrri, Kosovë
 
 


VIDEOS / YOUTUBE
Tre gjera per jete te lumtur Tri mekatet qe rrezikojne besimin Qe te na duan Allahu dhe i Derguari i Tij Tri aminet
AUDIO / FOTO

Biografia Artikuj Media Libraria Dosje Problematika
bashkëkohore
Opinione dhe
reagime
Studime dhe
hulumtime
Kontakt
  Akide Video Libra Ramazani   Opinione Fetare  
  Islam Audio Recensione librash Haxhi   Reagime Shkencore  
  Tefsir Foto            
  Hadith              
  Dave              
  Histori islame              
  Orientalizem              
  Kulture dhe civilizim              
  Avancim personal              
  Hutbe              
  Tregime              

Të gjitha të drejtat e rezervuara - 2013