Biografia Artikuj Media Libraria Dosje Problematika bashkëkohore Opinione dhe reagime Studime dhe hulumtime Kontakt
VAJZA NGA TURQIA

Do të rrëfejmë një sakrificë prej sakrificave më të bukura për hire të nderit dhe moralit. Sa shumë gjëra janë anashkaluar për hire të mbajtjes së hixhabit. Këto janë katër vajza turke, studente në njërin nga universitetet shtetërore. Ishin ndër më të zgjuarat dhe më të suksesshmet. Çdoherë i prinin listës së më të mirëve. Në vitin e fundit të studimit, e më konkretisht në semestrin e fundit, universiteti kishte nxjerrë një ligj që pengonte mbajtjen e hixhabit në universitet, madje edhe kërcënoheshin me përjashtim të gjitha ato vajza që nuk përfillin ketë urdhër administrativ.
Hixhab apo studime… Suksesi apo nderi…Ishte moment i vështirë. Me plot vendosmëri u dakorduan që të vazhdonin…të vazhdonin me mbajtjen e hixhabit, stoicizmin në nder dhe sakrifikim edhe me humbje të diplomës për hire të ruajtjes së nderit.

Hoxha Abdullah el-HUVEJL
Përcolli këto fjale: Seid el-KAHTANI
Përshtati në shqip: Sedat G. ISLAMI
5-12-2007, e mërkurë
Vushtrri, Kosovë
 
 


VIDEOS / YOUTUBE
Tre gjera per jete te lumtur Tri mekatet qe rrezikojne besimin Qe te na duan Allahu dhe i Derguari i Tij Tri aminet
AUDIO / FOTO

Biografia Artikuj Media Libraria Dosje Problematika
bashkëkohore
Opinione dhe
reagime
Studime dhe
hulumtime
Kontakt
  Akide Video Libra Ramazani   Opinione Fetare  
  Islam Audio Recensione librash Haxhi   Reagime Shkencore  
  Tefsir Foto            
  Hadith              
  Dave              
  Histori islame              
  Orientalizem              
  Kulture dhe civilizim              
  Avancim personal              
  Hutbe              
  Tregime              

Të gjitha të drejtat e rezervuara - 2013