Biografia Artikuj Media Libraria Dosje Problematika bashkëkohore Opinione dhe reagime Studime dhe hulumtime Kontakt
STATISTIKAT E MUSLIMANËVE NË PERËNDIM

Dhafir Shehri
Statistika:
  • Shifra e muslimanëve në Amerikë arrin në 8 milionë, shifër kjo që nga dita në ditë po rritet.
  • Muslimanët në kontinentin evropian janë 30 milionë ndërsa vetëm në Francë janë 5 milionë. Sipas parashikimeve, në vitin 2020, kjo shifër pritet të arrijë në 20 milionë. Bazuar në deklaratat e një hulumtuesi rus, shifra e muslimanëve edhe në Evropë por edhe në Amerikë, në vitet në vijim do të rritet shumë.
  • Rusia, në vitin 2002, kishte 13 milionë muslimanë ose 9% të popullsisë së përgjithshme. Bazuar në një studim, në vitin 2050, pritet që kjo shifër të arrijë 50% e popullsisë së përgjithshme ruse.
  • Në Gjermani shifra e muslimanëve arrin në 1.7 milionë, dhe, në dhjetë vitet e ardhshme, pritet që kjo shifër të arrijë në 5 milionë.
Në bazë të këtyre shifrave, statistikave dhe parashikimeve, mund të konkludojmë:
  1. Islami përhapet shumë në tërë botën.
  2. Perëndimi ndien një rrezik nga kjo përhapje dhe mu për këtë kanë organizuar një sërë studimesh shkencore për rezistencë ndaj kësaj shtrirjeje islame.
  3. Përpjekjet e perëndimit për luftim të Islamit dhe muslimanëve, brenda e jashtë, me të gjitha format dhe mënyrat.
  4. Predikuesit muslimanë duhet t’i kushtojnë vëmendje të posaçme këtij shtimi të muslimanëve si dhe të jenë kureshtare që ata t’i udhëzojnë në besim të pastër dhe në ritet korrekte të fesë.
  5. Shfrytëzimi i këtyre statistikave nga perëndimit për të përhapur islamofobi në mesin e popujve të tyre.
  6. Nuk ka vend për çudi nga armiqësia e perëndimit ndaj muslimanëve kur të kihen parasysh këto statistika.
 
Përshtati në shqip: Sedat G. ISLAMI
3-2-2008, e diele
Vushtrri, Kosovë


VIDEOS / YOUTUBE
Tre gjera per jete te lumtur Tri mekatet qe rrezikojne besimin Qe te na duan Allahu dhe i Derguari i Tij Tri aminet
AUDIO / FOTO

Biografia Artikuj Media Libraria Dosje Problematika
bashkëkohore
Opinione dhe
reagime
Studime dhe
hulumtime
Kontakt
  Akide Video Libra Ramazani   Opinione Fetare  
  Islam Audio Recensione librash Haxhi   Reagime Shkencore  
  Tefsir Foto            
  Hadith              
  Dave              
  Histori islame              
  Orientalizem              
  Kulture dhe civilizim              
  Avancim personal              
  Hutbe              
  Tregime              

Të gjitha të drejtat e rezervuara - 2013