Biografia Artikuj Media Libraria Dosje Problematika bashkëkohore Opinione dhe reagime Studime dhe hulumtime Kontakt
TEKNOLOGJIA EDHE NË ABDES

Çudi, të huajt zbulojnë nevojat tona!
Australianët kanë prodhuar një aparat për marrjen e abdesit.
Një kompani australiane ka prodhuar një aparat për marrjen e abdesit të cilin e ka emërtuar "Auto Wudu Washers", aparat i cili kryen pastrimin e pjesëve të abdesit por edhe tharjen (terjen) e tyre.
Specifikat e këtij aparati janë: ruajtja e ujit në masë të madhe, tharja e pjesëve të lagura të trupit, ruajtja e lehtë e aparatit dhe montimi i thjeshte e praktik sidomos për xhami dhe tualete. Ky aparat po ashtu është shumë më i mirë për shëndet dhe pastërti, ndalon spërkatjen e ujit jashtë aparatit, si dhe është i hekurtë dhe nuk ndryshket.
Ja edhe disa foto të këtij aparati:
 
الوضوء الالي Auto Wudu'Washers
 
الوضوء الالي Auto Wudu'Washers
 


Ky material është dërguar nga Dr. Ejmen SALIH, udhëheqës i departamentit të Sheriatit në F. S. I në University Brunei Darussalam.
Më gjerësisht për këtë temë mund të lexoni edhe në shumë faqe islame, si: http://www.islamonline.net/English/News/2006-05/19/article01.shtml
Përshtati në shqip: Sedat G. ISLAMI
24-11-2007, e shtunë
Vushtrri, Kosovë
 


VIDEOS / YOUTUBE
Tre gjera per jete te lumtur Tri mekatet qe rrezikojne besimin Qe te na duan Allahu dhe i Derguari i Tij Tri aminet
AUDIO / FOTO

Biografia Artikuj Media Libraria Dosje Problematika
bashkëkohore
Opinione dhe
reagime
Studime dhe
hulumtime
Kontakt
  Akide Video Libra Ramazani   Opinione Fetare  
  Islam Audio Recensione librash Haxhi   Reagime Shkencore  
  Tefsir Foto            
  Hadith              
  Dave              
  Histori islame              
  Orientalizem              
  Kulture dhe civilizim              
  Avancim personal              
  Hutbe              
  Tregime              

Të gjitha të drejtat e rezervuara - 2013