Biografia Artikuj Media Libraria Dosje Problematika bashkëkohore Opinione dhe reagime Studime dhe hulumtime Kontakt
SËRISH VJEN HAXHI

SËRISH VJEN HAXHI

 

Sërish, njerëz nga anët e botës mbarë

Mësyjnë Qabenë, haxhin për të bërë

Të bardhë, të zi, me ngjyra plot

Por që të gjithë, i drejtohen të vetmit Zot

 

Sërish, telbijet ushtojnë çdo anë

Lebbejk Allahumme lebbejek! – Mekkeja këndon

Nxitoni o haxhilerë, nxitoni

Bejtullahin sa më parë ta vizitoni

 

Sërish ai ritual i dashur i tavafit

Ecjes ndërmjet safasë dhe mervesë

Prapë ujë zemzemi të ëmbël

Ah, sa lumturi pranë Qabesë të jesh

 

Sërish, ripërtërihet besimi

Lidhja me Zotin më shumë forcohet

Sërish shehadeti jehon

Uniteti dhe bashkimi dëshmohet

 

Sërish të vizitohet Arafati

Vendi, ku mëshira zbret

Të ngritën duart lart

Prej Allahut të kërkohet falje e magfiret

 

Sërish ato kujtime të ëmbla

Ato rrëfime profetësh që inspirojnë

Përjetime të gjalla dhe gjallëruese

Që shpirtin ta freskojnë

 

O Allah i Madhëruar

Ti që Haxhin obligim ke caktuar

Mos na vdis askënd

Qabenë pa e vizituar

 

 

 


VIDEOS / YOUTUBE
Kthimi i te keqes me te mire vlere Dallimi ndermjet besimtarit dhe hipokritit ne keshillim Ruaje dhe duaje vellain tend Ajeti prezantues i Kuranit
AUDIO / FOTO

Biografia Artikuj Media Libraria Dosje Problematika
bashkëkohore
Opinione dhe
reagime
Studime dhe
hulumtime
Kontakt
  Akide Video Libra Ramazani   Opinione Fetare  
  Islam Audio Recensione librash Haxhi   Reagime Shkencore  
  Tefsir Foto            
  Hadith              
  Dave              
  Histori islame              
  Orientalizem              
  Kulture dhe civilizim              
  Avancim personal              
  Hutbe              
  Tregime              

Të gjitha të drejtat e rezervuara - 2013