Biografia Artikuj Media Libraria Dosje Problematika bashkëkohore Opinione dhe reagime Studime dhe hulumtime Kontakt
HADITHI “MOS I SHANI ARABËT” NUK KA BAZË

Hadithi “Mos i shani arabët ngase unë jam prej tyre” nuk ka bazë, madje me këtë tekst, ai nuk i përket asnjë kategorie hadithesh: as sahih, as hasen dhe as daif.
 
Ai gjendet në disa burime por me tekst ndryshe: “Duani arabët për tri gjëra: ngase unë jam arab, Kur’ani është në gjuhën arabe dhe gjuha e banorëve të Xhennetit është arabe.” Shejh Albani e ka përmendur këtë hadith në Es-Silsiletu ed-daifah, nr. 160, dhe ka vlerësuar se ai është i fabrikuar (meuduë).


www.islamweb.net  
Përshtati në shqip: Sedat ISLAMI
 
 
 


VIDEOS / YOUTUBE
Tre gjera per jete te lumtur Tri mekatet qe rrezikojne besimin Qe te na duan Allahu dhe i Derguari i Tij Tri aminet
AUDIO / FOTO

Biografia Artikuj Media Libraria Dosje Problematika
bashkëkohore
Opinione dhe
reagime
Studime dhe
hulumtime
Kontakt
  Akide Video Libra Ramazani   Opinione Fetare  
  Islam Audio Recensione librash Haxhi   Reagime Shkencore  
  Tefsir Foto            
  Hadith              
  Dave              
  Histori islame              
  Orientalizem              
  Kulture dhe civilizim              
  Avancim personal              
  Hutbe              
  Tregime              

Të gjitha të drejtat e rezervuara - 2013