Biografia Artikuj Media Libraria Dosje Problematika bashkëkohore Opinione dhe reagime Studime dhe hulumtime Kontakt
A ke dëshirë të agjërosh Ramazanin dy herë, si?

Agjëroje Ramazanin dy here…Si?
 
Përgjigja është ne hadithin e Pejgamberit,Alejhi selam,: من فطر صائما كان له مثل أجره، غير إنه لا ينقص من أجر الصائم شيء Kush e ushqen një agjërues ka shpërblimim sikurse te tij (agjëruesit), duke mos iu cunguar aspak agjëruesit shpërblimi“. (Hadith sahih)
 
Ne vijim disa shembuj, te cilat te ndihmojnë ta arrish këtë shpërblim:
 
Dhënia iftar muslimaneve anekënd botes…A e di se ti me 5 euro ke mundësi ta ushqesh një agjërues, ose thënë me fjale tjera, me 150 € (euro) ke mundësi të agjërosh dy here (ne te njëjtën kohë)
Ushqimi i grupeve gurbetçare ne qytetin tënd, ose ato qe jetojnë ne xhami dhe rreth xhamisë, etj.
Ushqimi i familjes, te afërmeve, fqinjëve, qe përpos këtij shpërblimi arrihet edhe mbajtja e lidhjeve familjare.
Pra le te jemi kureshtar te gjithë për ta agjëruar muajin e Ramazanit dy here!!!
 
Hamdi Bin Abdurrahman
 
Marre nga: www.saaid.net
 
Përshtati ne shqip: Sedat Gani Islami
 
30 shtator 2005, e xhuma
 
Brunei Darussalam


VIDEOS / YOUTUBE
Tre gjera per jete te lumtur Tri mekatet qe rrezikojne besimin Qe te na duan Allahu dhe i Derguari i Tij Tri aminet
AUDIO / FOTO

Biografia Artikuj Media Libraria Dosje Problematika
bashkëkohore
Opinione dhe
reagime
Studime dhe
hulumtime
Kontakt
  Akide Video Libra Ramazani   Opinione Fetare  
  Islam Audio Recensione librash Haxhi   Reagime Shkencore  
  Tefsir Foto            
  Hadith              
  Dave              
  Histori islame              
  Orientalizem              
  Kulture dhe civilizim              
  Avancim personal              
  Hutbe              
  Tregime              

Të gjitha të drejtat e rezervuara - 2013