Biografia Artikuj Media Libraria Dosje Problematika bashkëkohore Opinione dhe reagime Studime dhe hulumtime Kontakt
RREGULLA TË TRAJTIMIT TË SPROVAVE DHE FATKEQËSIVE

Rregulli 1: Nuk je i vetmi që sprovohesh.
 
Rregulli 2: Në çdo gjë që ndodhë Allahu ka caktuar një urtësi.

Rregulli 3: ai që sjell të mirën apo të sprovën me të keqe është vetëm Allahu, andaj lidhu vetëm për Tij!

Rregulli 4: Ajo që të ka ndodhur-goditur, nuk ka qenë për të të mos ndodhur-goditur, dhe ajo që nuk të ka ndodhur-goditur, nuk ka qenë për të të ndodhur-goditur. (Caktimit të Allahut nuk mund t’i shpëtosh-ikësh.)

Rregulli 5: Njihe të vërtetën e dynjasë që të pushosh shpirtërisht (të mos lidhësh për saj).

Rregulli 6: Ndaj mendim të mirë për Allahun!

Rregulli 7: Atë që e ka zgjedhur Allahu për ty është më e mirë se ajo që ti do ta zgjidhje për vete.

Rregulli 8: Sa më shumë që sprova të vështirësohet, aq më afër është shpëtimi dhe dalja prej saj.

Rregulli 9: Mos u merr shumë me atë se si do të ndodhë dalja prej sprovës a vështirësisë, për shkak se kur Allahu të do largimin e saj, ia krijon edhe shkaqet prej nga nuk e kujton fare.

Rregulli 10: Lute Atë në dorën e të Cilit janë çelësat e çlirimit - zgjidhjes së problemeve!
 
Përshtati në shqip: Sedat ISLAMI
 
 
 
 
 


VIDEOS / YOUTUBE
Tre gjera per jete te lumtur Tri mekatet qe rrezikojne besimin Qe te na duan Allahu dhe i Derguari i Tij Tri aminet
AUDIO / FOTO

Biografia Artikuj Media Libraria Dosje Problematika
bashkëkohore
Opinione dhe
reagime
Studime dhe
hulumtime
Kontakt
  Akide Video Libra Ramazani   Opinione Fetare  
  Islam Audio Recensione librash Haxhi   Reagime Shkencore  
  Tefsir Foto            
  Hadith              
  Dave              
  Histori islame              
  Orientalizem              
  Kulture dhe civilizim              
  Avancim personal              
  Hutbe              
  Tregime              

Të gjitha të drejtat e rezervuara - 2013