Biografia Artikuj Media Libraria Dosje Problematika bashkëkohore Opinione dhe reagime Studime dhe hulumtime Kontakt
35 KËSHILLA QË TË BËJNË TË JETOSH I LUMTUR DHE I QETË

Dr. Aid del-Karni
 1. Filloje ditën me faljen e namazit të sabahut dhe lutjet – dhikrin që të arrish shpëtimin dhe suksesin.
 2. Vazhdimisht kërko falje – bë istigfar derisa ta thyesh e përmbysësh djalli.
 3. Mos e braktis duanë sepse është litar shpëtimi.
 4. Përkujto se fjalët tua shkruhen nga melekët.
 5. Bëhu optimist, qofsh edhe në stuhi e erëra të forta.
 6. Bukuria e gishtërinjve qëndron në gërshetimin kur bëjnë tesbih.
 7. Nëse goditesh me derte dhe brenga, mos harro të thuash: “La ilahe il-la Allah!...”
 8. Duatë e fukarave dhe dashurinë e skamnorëve blije me para (jep lëmoshë).
 9. Një sexhde e gjatë dhe m përkushtim është më e dobishme se pallatet luksoze.
 10. Mendo para se të flasësh sepse fjala mund të jetë vrasëse.
 11. Kujdes nga lutja e atij që i është bërë padrejtësi dhe loti i atij që është privuar.
 12. Para se të lexosh librat, gazetat dhe revistat, lexoje Kur’anin.
 13. Bëhu shkak i përforcimit të fesë tek familja jote.
 14. Angazhohu që të vazhdosh me adhurime dhe dije se nefsi të urdhëron për të keq.
 15. Puthua duart prindërve që të arrish kënaqësinë.
 16. Rrobat e tua të vjetra mund të jenë të reja për të varfrit.
 17. Mos u hidhëro sepse jeta është më e shkurtër se që mund të paramendosh.
 18. Me ty është më i forti prej të fortëve dhe më i pasuri prej të pasurve, Allahu i Madhëruar.
 19. Mos e mbyll derën e pranimit të duasë me mëkate.
 20. Namazi është gjëja që të ndihmon më së shumti në sprova dhe bela.
 21. Shmang kujtimet dhe mendimet e këqija, që të lësh rahat të tjerët dhe të rehatosh veten.
 22. Shkak i çdo brenge është largimi nga Allahu, andaj afrohu!
 23. Fal namaz i cili do të vij me ty në varr (falu me përkushtim!)
 24. Nëse dëgjon dikë që të përgojon, thuaji: Ke frikë Allahun!
 25. Vazhdo me leximin e kaptinës Tebareke (El-Mulk), sepse ajo është shpëtuese!
 26. I privuar është ai që është i privuar nga një namaz me përkushtim dhe nga një sy që loton.
 27. Mos iu bjer në qafë besimtarëve neglizhent.
 28. Le të jetë tërë dashuria jote për Allahun dhe të Dërguarin e Tij!
 29. Fale atë që të ka përgojuar, sepse ai, në të vërtetë, ti ka falur të mirat e tij.
 30. Kush përkujton nxehtësinë e Xhehennemit, do të braktis mëkatet.
 31. Namazi, leximi i Kur’anit dhe dhikri janë byzylykët më të shndritshëm në qafen tënde.
 32. Nëse nata merr fund, atëherë edhe dhimbja do të kalojë, sprova do të kapërcehet dhe vështirësia do të lehtësohet.
 33. Braktisi thashethemet sepse ke punë tjera të shumta që duhet të merresh me to.
 34. Falu me përkushtim sepse çdo gjë tjetër është me më pak vlerë se namazi.
 35. Kur’anin vendos tek koka sepse leximi i një ajeti është më me vlerë se tërë dynjaja.
 36. Jeta është e bukur, por më e bukur se jeta je ti me besimin tënd! 
 
 
 
 
 
 
 


VIDEOS / YOUTUBE
Ajeti prezantues i Kuranit Tipare te Kuranit Agjerimi me perket Mua Rrefimet me te bukura
AUDIO / FOTO

Biografia Artikuj Media Libraria Dosje Problematika
bashkëkohore
Opinione dhe
reagime
Studime dhe
hulumtime
Kontakt
  Akide Video Libra Ramazani   Opinione Fetare  
  Islam Audio Recensione librash Haxhi   Reagime Shkencore  
  Tefsir Foto            
  Hadith              
  Dave              
  Histori islame              
  Orientalizem              
  Kulture dhe civilizim              
  Avancim personal              
  Hutbe              
  Tregime              

Të gjitha të drejtat e rezervuara - 2013