Biografia Artikuj Media Libraria Dosje Problematika bashkëkohore Opinione dhe reagime Studime dhe hulumtime Kontakt
NGJASHMËRITË NDËRMJET NJË THIRRËSI MYSLIMAN DHE DIELLIT

Ka pesë gjëra me të cilat një thirrës mysliman i ngjan dielli:
  1. Dielli lëviz nga lindja në perëndim. Kështu është edhe thirrësi mysliman, të lëviz nga vendi në vend që ta kumtojë fenë e Allahut të Madhëruar.
  2. Dielli burim drite ka Allahun, prej të Cilit e merr atë për ta ndriçuar më pas botën. Kështu është edhe thirrësi mysliman, i cili diturinë e përfiton nga Allahu (Libri i Tij) për ta shpërndarë më pas tek njerëzit.
  3. Dielli nuk është racist, partiak, fanatik. Ai shndrit tërë botën. Kështu është edhe thirrësi mysliman, i cili duhet të mos bëjë dallime ndërmjet njerëzve në baza race e ngjyre. Të gjithë duhet t’i trajtojë njëjtë.
  4. Dielli nuk kërkon kompensim material për dritën e tij. kështu është edhe thirrësi mysliman, i cili nuk pranon kompensim material për punën e tij.
  5. Dielli nuk ka pushim zyrtar, nuk ka festa, nuk ka pushim veror dhe as dimëror. Kështu duhet të jetë edhe thirrësi, i cili duhet ta kryejë detyrën e tij çdoherë, në çdo kohë dhe rrethanë. Nuk duhet të ndiejë lodhje dhe monotoni nga puna e tij.
Dhe, për fund fare, nëse njerëzit frikësohen nga nxënia e diellit –eklipsi, duhet ditur se edhe braktisja e detyrës nga thirrësi është rrezik për ummetin mbarë.
 
 
 
 


VIDEOS / YOUTUBE
Kthimi i te keqes me te mire vlere Dallimi ndermjet besimtarit dhe hipokritit ne keshillim Ruaje dhe duaje vellain tend Ajeti prezantues i Kuranit
AUDIO / FOTO

Biografia Artikuj Media Libraria Dosje Problematika
bashkëkohore
Opinione dhe
reagime
Studime dhe
hulumtime
Kontakt
  Akide Video Libra Ramazani   Opinione Fetare  
  Islam Audio Recensione librash Haxhi   Reagime Shkencore  
  Tefsir Foto            
  Hadith              
  Dave              
  Histori islame              
  Orientalizem              
  Kulture dhe civilizim              
  Avancim personal              
  Hutbe              
  Tregime              

Të gjitha të drejtat e rezervuara - 2013