Biografia Artikuj Media Libraria Dosje Problematika bashkëkohore Opinione dhe reagime Studime dhe hulumtime Kontakt
GJURI I DHELPRËS DHE GJURI I DEVESË

Një ditë dhelpra e pyeti devenë, e cila qëndronte në anën tjetër të lumit: Sa është thellësia e liqenit?

Deri tek gjuri – iu përgjigj deveja.

Pa një pa dy dhelpra kërceu në ujë ndërsa gati sa nuk u mbyt. Uji e mbuloi i tëri kurse ajo përpiqej me tërë forcën të dilte jashtë. Me mezi ia doli të shpëtonte dhe duke nxjerrë frymëmarrjet e rënda dhe të shpeshtuara për shkak të lodhjes dhe frikës, iu kthye devesë: Po a nuk më the se uji nuk ishte më i thellë se deri tek gjuri?!

Po, por deri tek gjuri im - iu përgjigj deveja.

Mësimi:

Mos u krahaso me të tjerët.

Zgjidhjet e tyre mund të jenë personale dhe të dobishme vetëm për ta por jo edhe për ty. Shqyrto përvojat e njerëzve, dhe, vetëm pas një analize të thellë se çfarë të përshtatet më së miri, vendos.

 

Po kështu, mos i krahaso të tjerët me veten tënde. Përvojat tuaja mos ua ofroni të tjerëve si zgjidhje përfundimtare e më pas t’i akuzoni në rast dështimi se nuk kanë qenë të sinqertë në aplikimin e tyre.

(Përkthim


VIDEOS / YOUTUBE
Kthimi i te keqes me te mire vlere Dallimi ndermjet besimtarit dhe hipokritit ne keshillim Ruaje dhe duaje vellain tend Ajeti prezantues i Kuranit
AUDIO / FOTO

Biografia Artikuj Media Libraria Dosje Problematika
bashkëkohore
Opinione dhe
reagime
Studime dhe
hulumtime
Kontakt
  Akide Video Libra Ramazani   Opinione Fetare  
  Islam Audio Recensione librash Haxhi   Reagime Shkencore  
  Tefsir Foto            
  Hadith              
  Dave              
  Histori islame              
  Orientalizem              
  Kulture dhe civilizim              
  Avancim personal              
  Hutbe              
  Tregime              

Të gjitha të drejtat e rezervuara - 2013