Biografia Artikuj Media Libraria Dosje Problematika bashkëkohore Opinione dhe reagime Studime dhe hulumtime Kontakt
KASOLLJA E QETËSIMIT SHPIRTËROR

Hoxha i njohur Sulltan bin Abdullah El Umeri rrëfen për përvojën e një predikuesi mysliman në Afrikë, të cilën vet ai ia kishte rrëfyer pasi që ishte takuar me të. Dhe ja rrëfimi i tij:

Donim të shkonim në disa fshatra për predikim. Rrugës duke ecur nëpër xhungël, udhëheqësi i grupit na tha të bënim kujdes dhe të bënim armët gati për tu mbrojtur nga tigrat dhe disa njerëz vrasës. Na mbërtheu të gjithëve frika. Ecnim ndërsa nga frika zemrat na ishin bërë copë-copë. Duke qenë në këtë gjendje frike e ankthi, papritmas pamë një kasolle, në të cilën ndriçonte një fanar i ndezur.

U afruam të shihnim se çfarë kishte në të, por çfarë të shohësh?

Gjetëm një mësues të Kur’anit, që kishte ardhur nga një vend arab dhe rreth vetes kishte mbledhur disa fëmijë të fshatit, të cilëve ua mësonte Kur’anin.

O Allah! Çfarë është kjo?!

Në mes të xhunglës së frikshme një grup nxënësish mësojnë Kur’anin përmendësh...

Për Zotin, çudi!

Por, kur të jemi me Kur’anin, nuk ka frikë!

Nuk ka ankth dhe stres në një ambient në të cilën zbret qetësia prej qiellit për shkak të mësimit të Kur’anit, librit të All-llahut!

 

Shih:

http://denana.com/supervisor/articles.aspx?selected_article_no=15093


VIDEOS / YOUTUBE
Tre gjera per jete te lumtur Tri mekatet qe rrezikojne besimin Qe te na duan Allahu dhe i Derguari i Tij Tri aminet
AUDIO / FOTO

Biografia Artikuj Media Libraria Dosje Problematika
bashkëkohore
Opinione dhe
reagime
Studime dhe
hulumtime
Kontakt
  Akide Video Libra Ramazani   Opinione Fetare  
  Islam Audio Recensione librash Haxhi   Reagime Shkencore  
  Tefsir Foto            
  Hadith              
  Dave              
  Histori islame              
  Orientalizem              
  Kulture dhe civilizim              
  Avancim personal              
  Hutbe              
  Tregime              

Të gjitha të drejtat e rezervuara - 2013