Biografia Artikuj Media Libraria Dosje Problematika bashkëkohore Opinione dhe reagime Studime dhe hulumtime Kontakt
A MENDON SE AI ËSHTË MË KRENAR ME TY SE QË UNË JAM ME ALL-LLAHUN?!

Ky titull është tekst i shkëputur nga tregimi i një besimtari që krenohet me All-llahun.

Tavus bin Kejsani, që ka qenë nga transmetuesit e Buhariut dhe Muslimit, rrëfen për një besimtar asket dhe të vobektë nga Jemeni, i cili kishte ardhur të bënte Umren në Mekkë. Duke bërë tavafin, rroba e tij u përthur me armën e njërit prej ushtarëve, e cila i ra Haxh-xhaxhit, pushtetarit të padrejtë.

Haxh-xhaxhi e ndali dhe e pyeti:

Kush je ti?

Jam mysliman- iu përgjigj.

Prej nga je?- e pyeti prapë.

Jam nga Jemeni – iu përgjigj.

Haxh-xhaxhi, duke qenë se e kishte vëllain, Muhammed bin Jusufin, mëkëmbës në Jemen, e pyeti për të: Si e kam vëllain?

E kam lënë të shëndoshë, të trashë dhe barkmadh – iu përgjigj.

Ore, nuk po të pyes për shëndetin por për drejtësinë e tij- iu drejtua Haxh-xhaxhi.

E kam lënë injorant, të papërvojë dhe zullumqar- u përgjigj.

Po ti a nuk e di se ai është vëllai im?!- e pyeti Haxh-xhaxhi.

E ti kush je?- e pyeti asketi.

Jam Haxh-xhaxh bin Jusufi- u përgjigj.

A mendon ti se ai është më shumë krenar me ty se që unë jam me All-llahun?!- i tha Haxh-xhaxhit.

Nuk më mbeti qime floku në kokë pa u ngritur – rrëfen Tavusi.

 

Haxh-xhaxhi e la të lirë.

 


VIDEOS / YOUTUBE
Tre gjera per jete te lumtur Tri mekatet qe rrezikojne besimin Qe te na duan Allahu dhe i Derguari i Tij Tri aminet
AUDIO / FOTO

Biografia Artikuj Media Libraria Dosje Problematika
bashkëkohore
Opinione dhe
reagime
Studime dhe
hulumtime
Kontakt
  Akide Video Libra Ramazani   Opinione Fetare  
  Islam Audio Recensione librash Haxhi   Reagime Shkencore  
  Tefsir Foto            
  Hadith              
  Dave              
  Histori islame              
  Orientalizem              
  Kulture dhe civilizim              
  Avancim personal              
  Hutbe              
  Tregime              

Të gjitha të drejtat e rezervuara - 2013