Biografia Artikuj Media Libraria Dosje Problematika bashkëkohore Opinione dhe reagime Studime dhe hulumtime Kontakt
TEK ALL-LLAHU JE I SHTRENJTË

Imam Ahmedi transmeton në Musned se një sahabi i quajtur me emrin Zahir vinte në vizitë tek Profeti [sa-laAll-llahu alejhi ve sel-lem], dhe, duke qenë se jetonte në shkretëtirë, i sillte gjëra prej fshati. Profeti [sa-laAll-llahu alejhi ve sel-lem] ia kthente me gjësende të nevojshme. Këtë relacion ndërmjet tij dhe Zahirit, Profeti [sa-laAll-llahu alejhi ve sel-lem] e quante si një shkëmbim. “Zahiri është fshati ynë ndërsa ne jemi qyteti i tij.”- thoshte.

Një ditë shkoi profet në treg ku e gjeti Zahirin. Duke qenë se ai nuk e pa, atëherë Profeti [sa-laAll-llahu alejhi ve sel-lem] iu afrua ngadalë dhe e kapi për krahësh.

Më lësho, kush je ti? –thirri Zahiri.

Kur kuptoi se ishte Profeti [sa-laAll-llahu alejhi ve sel-lem], atëherë shpinën e tij e mbështeti për gjoksit të tij.

Profeti [sa-laAll-llahu alejhi ve sel-lem] bëri shaka me të e tha: Kush e blen këtë rob?

Atëherë nuk do të më shesësh (do të më gjesh të pavlerë- i tha Zahiri.

Profeti sa-laAll-llahu alejhi ve sel-lem] ia ktheu: Nuk je i pavlerë ti, tek All-llahu je i shtrenjtë.

[Shuajb Arnauti hadithin e klasifikon si hadith autentik.]

 

 


VIDEOS / YOUTUBE
Tre gjera per jete te lumtur Tri mekatet qe rrezikojne besimin Qe te na duan Allahu dhe i Derguari i Tij Tri aminet
AUDIO / FOTO

Biografia Artikuj Media Libraria Dosje Problematika
bashkëkohore
Opinione dhe
reagime
Studime dhe
hulumtime
Kontakt
  Akide Video Libra Ramazani   Opinione Fetare  
  Islam Audio Recensione librash Haxhi   Reagime Shkencore  
  Tefsir Foto            
  Hadith              
  Dave              
  Histori islame              
  Orientalizem              
  Kulture dhe civilizim              
  Avancim personal              
  Hutbe              
  Tregime              

Të gjitha të drejtat e rezervuara - 2013