Biografia Artikuj Media Libraria Dosje Problematika bashkëkohore Opinione dhe reagime Studime dhe hulumtime Kontakt
XHAMIA E NDËRTUAR MBI BANJE (WC, TUALETE)

Myftiu: Salim b. Muhammed el-Ammarijj

Nr. i fetuasë: 23640

Burimi: www.islamlight.net

Data: 2008-01-02  (23/12/1428)

          25-01-2008 (Përkthimi)

Përkthyes: Sedat G. Islami

 

Pyetja: Cili është qëndrimi i fesë përkitazi me xhaminë e ndërtuar mbi ndonjë tualet (poshtë nën të janë tualete) që vizitohen nga gra e burra…?

Përgjigja: E lusim Allahun, fillimisht, që në atë xhami te mos ketë ndonjë të keqe në faljen e namazit. Nëse puna qëndron, siç përshkruan ti, lejohet falja e namazit në pullaze ose mbi tualetet e përmendura dhe në këtë nuk ka diç të keqe e as të papëlqyer. Kjo për arsye se kulmi (pjesa e sipërme) nuk llogaritet si baza (tualeti). Ky është mendimi më i qëlluar prej dy mendimeve sa kanë dhënë dijetarët përkitazi me këtë çështje. Një gjë të tillë e potencoi edhe Makdesiu në librin e tij el-Mugni.


VIDEOS / YOUTUBE
Tre gjera per jete te lumtur Tri mekatet qe rrezikojne besimin Qe te na duan Allahu dhe i Derguari i Tij Tri aminet
AUDIO / FOTO

Biografia Artikuj Media Libraria Dosje Problematika
bashkëkohore
Opinione dhe
reagime
Studime dhe
hulumtime
Kontakt
  Akide Video Libra Ramazani   Opinione Fetare  
  Islam Audio Recensione librash Haxhi   Reagime Shkencore  
  Tefsir Foto            
  Hadith              
  Dave              
  Histori islame              
  Orientalizem              
  Kulture dhe civilizim              
  Avancim personal              
  Hutbe              
  Tregime              

Të gjitha të drejtat e rezervuara - 2013