Biografia Artikuj Media Libraria Dosje Problematika bashkëkohore Opinione dhe reagime Studime dhe hulumtime Kontakt
GRUPI PUNUES I SUKSESSHËM

Që një punë të jetë e suksesshme, ka nevojë që të ketë:

 1. Ekipin punues
 2. Liderin e ekipit
 3. Klimën punuese, dhe
 4. Synimet.

فريق العمل الناجح

Së pari: Ekipi i Punës i suksesshëm

Domethënia e Ekipit Punues

 1. Një grup i caktuar që bashkëpunojnë për të kryer një punë të përbashkët në mënyrë që të realizojnë qëllime të caktuara.
 2. Grup që synojnë realizimin e qëllimeve të caktuara nëpërmjet angazhimit dhe kontributit të përbashkët.
 3. Grup që kanë prirje për punë në ekip, që kanë qëllim të përbashkët dhe vizion të caktuar, dhe të cilët dallohen për shkathtësitë dhe aftësitë e ndryshme dhe që, për të korrur sukses, japin kontribut të përbashkët.

Si të bindemi për rëndësinë e punës ekipore?

Që ekipi punues të përvetësojë si moto ‘Puna me frymë ekipore.’

 1. Bashkëpunimi i ndërsjellë
 2. Përgjegjësia kolektive
 3. Realizmi i qëllimeve

Shfaqja e mundësive dhe talentit

Kjo, më detajisht, nënkupton që fryma ekipore të mos mungojë kurrë. Pra, që veprimet të bëhen në grup dhe të mos ketë individualizëm apo gjëra të kësaj natyre që zbehin shpirtin ekipor të punës.  

Mundësia e punës në ekip

 1. Resurset njerëzore
 2. Klima e punës
 3. Koha, dhe
 4. Kapacitetet dhe mundësitë.

Klima e punës

 1. Bashkëpunimi ndërmjet anëtarëve të ekipit
 2. Puna në ekip
 3. Përgjegjësia kolektive
 4. Shkëmbimi i përvojave, dhe
 5. Besimi në anëtarët e grupit.

 

http://www.manaratweb.com


VIDEOS / YOUTUBE
Tre gjera per jete te lumtur Tri mekatet qe rrezikojne besimin Qe te na duan Allahu dhe i Derguari i Tij Tri aminet
AUDIO / FOTO

Biografia Artikuj Media Libraria Dosje Problematika
bashkëkohore
Opinione dhe
reagime
Studime dhe
hulumtime
Kontakt
  Akide Video Libra Ramazani   Opinione Fetare  
  Islam Audio Recensione librash Haxhi   Reagime Shkencore  
  Tefsir Foto            
  Hadith              
  Dave              
  Histori islame              
  Orientalizem              
  Kulture dhe civilizim              
  Avancim personal              
  Hutbe              
  Tregime              

Të gjitha të drejtat e rezervuara - 2013