Biografia Artikuj Media Libraria Dosje Problematika bashkëkohore Opinione dhe reagime Studime dhe hulumtime Kontakt
Nënat myslimane në kohën e artë të tyre

Nënat myslimane në kohën e artë të tyre
 
Imam Ahmedi transmeton me senedin e tij nga Vekiu i cili tregon: Nëna e Sufjanit i tha të birit: “O biri im, kërkoje diturinë ndërsa unë me punën time do t’i mbuloj shpenzimet.” Ajo punonte vetëm e vetëm që Sufjani t’i përkushtohej plotësisht dijes. Përveç kësaj, interesohej dhe për edukimin e tij. E këshillonte kohë pas kohe. Imam Ahmedi transmeton po kështu një insert nga këshillat e saj dhënë të birit. Një ditë i tha: “O biri im, sa herë të shkruash dhjetë germa (hadithe), ndalu dhe shiko se a kanë ndikuar që të të shtohen përulësia (frika nga All-llahu), mirësjellja dhe dinjiteti, nëse jo, atëherë dije se ato të dëmtojnë dhe nuk të bëjnë dobi.”
 
Një asket i kishte thënë nënës së tij: Oj nëna ime, më lërë të përkushtohem për adhurimin e All-llahut dhe mësimin e dijes!
Nëna i dha leje.
Ai u përkushtua për dije derisa u bë i zoti. U kthye prapë tek nëna. E trokiti derën.
Nëna pyeti: Kush është.
Jam filani, djali yt – u përgjigj.
Të kemi dhënë për All-llahun, kështu që më nuk të pranojmë.
 
Nëna është shkollë, nëse e përgatit
Përgatit një popull me baza të shëndosha
Nëna është kopsht, nëse përkujdesesh me ujitje
Çel lule me petale shumë të bukura
Nëna është mësuesja e parë e mësuesve,
të bëmat e të cilëve kanë pushtuar horizontet
 
(Shkëputur nga Ve bi-l-validejni hsanen të Mahmud Misriut)
 
 
 
 
 


VIDEOS / YOUTUBE
Tre gjera per jete te lumtur Tri mekatet qe rrezikojne besimin Qe te na duan Allahu dhe i Derguari i Tij Tri aminet
AUDIO / FOTO

Biografia Artikuj Media Libraria Dosje Problematika
bashkëkohore
Opinione dhe
reagime
Studime dhe
hulumtime
Kontakt
  Akide Video Libra Ramazani   Opinione Fetare  
  Islam Audio Recensione librash Haxhi   Reagime Shkencore  
  Tefsir Foto            
  Hadith              
  Dave              
  Histori islame              
  Orientalizem              
  Kulture dhe civilizim              
  Avancim personal              
  Hutbe              
  Tregime              

Të gjitha të drejtat e rezervuara - 2013