Biografia Artikuj Media Libraria Dosje Problematika bashkëkohore Opinione dhe reagime Studime dhe hulumtime Kontakt
TË LEXOJ KUR’AN APO TË LUTEM

Pyetja: Hoxhë i nderuar, a ka më shumë shpërblim për lexim të Kur’anit, për tesbih apo për dua?

Myftiu: Aid el-Karni

Burimi: www.islamweb. net

Përshtati në shqip: Sedat G. ISLAMI

Data: 5-2-2008, e martë, Vushtrri, Kosovë

Përgjigja: Kjo pyetje ka dy përgjigje: të përgjithshme dhe të veçante. Përgjigja e përgjithshme është se dhikri më i mirë është fjala e Allahut, libri i Tij dhe leximi i fjalës së Tij. Ndërsa detajisht, kjo çështje duhet të gjykohet sipas individëve. Nëse dikush ndihet më i butë, më i përulur dhe më vigjilent në dua e tesbih se sa në lexim të Kur’anit, atëherë ai le ta bëjë këtë, por duhet ta dijë se Kur’ani është dhikri më i mirë. Ekzistojnë kohë dhe forma gjatë lutjeve kur duaja është më me vend se sa leximi i Kur’anit, siç është puna me rukunë dhe sexhde. Madje, leximi i Kur’anit në këto raste është i ndaluar. Pejgamberi, alejhi’s selam ka thënë: “Mua më është ndaluar leximi i Kur’anit në ruku dhe në sexhde. Në ruku madhërojeni Allahun ndërsa në sexhde shpeshtojeni duanë ngase ka shpresa që ajo t’iu plotësohet”.


VIDEOS / YOUTUBE
Tre gjera per jete te lumtur Tri mekatet qe rrezikojne besimin Qe te na duan Allahu dhe i Derguari i Tij Tri aminet
AUDIO / FOTO

Biografia Artikuj Media Libraria Dosje Problematika
bashkëkohore
Opinione dhe
reagime
Studime dhe
hulumtime
Kontakt
  Akide Video Libra Ramazani   Opinione Fetare  
  Islam Audio Recensione librash Haxhi   Reagime Shkencore  
  Tefsir Foto            
  Hadith              
  Dave              
  Histori islame              
  Orientalizem              
  Kulture dhe civilizim              
  Avancim personal              
  Hutbe              
  Tregime              

Të gjitha të drejtat e rezervuara - 2013