Biografia Artikuj Media Libraria Dosje Problematika bashkëkohore Opinione dhe reagime Studime dhe hulumtime Kontakt
ARTET POPULLORE DHE PASURIA NGA MUZIKA

Pyetja: Hoxhë i nderuar, çfarë është dispozita për artet popullore?

Myftiu: Aid el-Karni

Burimi: www.islamweb. net

Përshtati në shqip: Sedat G. ISLAMI

Data: 5-2-2008, e martë, Vushtrri, Kosovë

Përgjigja: Kënga dhe instrumentet janë të ndaluara për burrat. Sa iu përket defave, me sa di unë, ajo lejohet vetëm për gra në dasma dhe manifestime, siç thotë Muhammedi, alejhi’s selam: “Shpalleni martesën dhe rrihni defat”.

Nga përditshmëria e sahabeve mund të konkuldohet se, përveç grave, askush nuk iu binte defave. Madje, edhe për gra, rënia e defit kushtëzohet me:

· Mos ngritje të zërit,

· mos përzierje me burra, dhe

· mos kërcim dhe vallëzim.

Ndërsa sa i përket ndërtimit të xhamisë nga këto burime, kjo nuk bën, ngase fitimi është i keq. Disa dijetarë kanë thënë: Nëse këngëtarët pendohen, atëherë ato para mund të përdoren për objekte përcjellëse të xhamisë, si: tualetet, apo në interes të përgjithshëm, si: ndërtimi i rrugëve, etj.


VIDEOS / YOUTUBE
Kthimi i te keqes me te mire vlere Dallimi ndermjet besimtarit dhe hipokritit ne keshillim Ruaje dhe duaje vellain tend Ajeti prezantues i Kuranit
AUDIO / FOTO

Biografia Artikuj Media Libraria Dosje Problematika
bashkëkohore
Opinione dhe
reagime
Studime dhe
hulumtime
Kontakt
  Akide Video Libra Ramazani   Opinione Fetare  
  Islam Audio Recensione librash Haxhi   Reagime Shkencore  
  Tefsir Foto            
  Hadith              
  Dave              
  Histori islame              
  Orientalizem              
  Kulture dhe civilizim              
  Avancim personal              
  Hutbe              
  Tregime              

Të gjitha të drejtat e rezervuara - 2013