Biografia Artikuj Media Libraria Dosje Problematika bashkëkohore Opinione dhe reagime Studime dhe hulumtime Kontakt
MËNYRA E BRAKTISJES SË DASHURISË

Pyetja: Hoxhë i nderuar, e kam dashur një vajzë, dhe tani kur i jam kthyer fesë dhe frikësohem prej Allahut, dua ta braktisi atë por si?

Myftiu: Aid el-Karni

Burimi: www.islamweb. net

Përshtati në shqip: Sedat G. ISLAMI

Data: 5-2-2008, e martë, Vushtrri, Kosovë

Përgjigja: Mënyra e braktisjes së saj është ta braktisësh atë. Seid b. Musejjibi është pyetur: Kush janë Ehli Sunneti? Ata që nuk kanë tjetër emër- qe përgjigjur. Pra, rruga e braktisjes së saj është braktisja e saj dhe pendimi tek Allahu i Madh. Kjo pyetje i është bërë disa dijetarëve dhe përgjigja e saj është në libra të tyre. Unë të këshilloj me disa gjëra:

· Shërimi nga kjo sëmundje shpirtërore është lutja në sexhde dhe pas namazeve. Lute Allahun ta përforcoj zemrën tënde në këtë fe dhe shikimin e adhurimin tënd ta drejtoj vetëm kah Ai.

· Kur të ngrihesh në mesnatë, shtriji duart kah Allahu dhe lute që ta kthej besimin, bindjen, forcën dhe qetësinë në zemrën tënde.

· Meditoje Kur’anin ngase meditimi i tij shkul prej mendjes sate këto vesvese të dashurisë.

· Preokupohu me adhurime dhe me shoqërim të dijetarëve e njerëzve të sinqertë.

· Shkëput çdo lidhje me gjërat që të shpijnë në këtë mëkat, si: dëgjimi i muzikës, leximi i revistave pornografike, dhe çdo gjë tjetër që ta përkujton këtë mëkat.


VIDEOS / YOUTUBE
Tre gjera per jete te lumtur Tri mekatet qe rrezikojne besimin Qe te na duan Allahu dhe i Derguari i Tij Tri aminet
AUDIO / FOTO

Biografia Artikuj Media Libraria Dosje Problematika
bashkëkohore
Opinione dhe
reagime
Studime dhe
hulumtime
Kontakt
  Akide Video Libra Ramazani   Opinione Fetare  
  Islam Audio Recensione librash Haxhi   Reagime Shkencore  
  Tefsir Foto            
  Hadith              
  Dave              
  Histori islame              
  Orientalizem              
  Kulture dhe civilizim              
  Avancim personal              
  Hutbe              
  Tregime              

Të gjitha të drejtat e rezervuara - 2013