Biografia Artikuj Media Libraria Dosje Problematika bashkëkohore Opinione dhe reagime Studime dhe hulumtime Kontakt
DASHURIA PËR VENDIN E PUNËS

Pyetja: Hoxhë i nderuar, nëse vendi i punës është burim i të ardhurave pas Allahut të Madhëruar atëherë çfarë dispozite ka dashuria jone për të?

Myftiu: Aid el-Karni

Burimi: www.islamweb. net

Përshtati në shqip: Sedat G. ISLAMI

Data: 5-2-2008, e martë, Vushtrri, Kosovë

Përgjigja: Dashuria për vendin e punës është dashuri e lindur dhe natyrore tek njeriu. Njeriu e do punën, e do pagën dhe të ardhurat. Por kjo mund të jetë edhe dashuri e përfituar dhe artificiale, dhe me këtë rast, nëse dashuria për punën e bën atë të jetojë dhe vdes për të, të urrejë e duaj për hire të saj, t’ia kushtojë ditën e natës, ta shoh më të madhe se çdo gjë, atëherë kjo është e ndaluar. Ka njerëz që sapo ta marrin ndonjë post harrojnë fenë, harrojnë Kur’anin, harrojnë Pejgamberin, alejhi’s selam…Ata nuk mendojnë për asgjë tjetër përveç detyrës. Ai e do atë pozite për hire të asaj pozite (e jo se nëpërmjet saj dëshiron t’i bëj mirë shoqërisë). Ai e do vendin e punës më shumë se Allahun dhe urren çdo kë që ia rrezikon këtë vend më shumë se që urren pabesimtarët. Dashuria e këtij njeriu, nga natyralja ka kaluar në artificiale, me ç’rast edhe ka kaluar kufijtë duke rënë në mëkat, ndryshe, nëse dashuria për vendin e punës mbetet në suaza të normales dhe së natyrshmes, atëherë ajo nuk ka diç të keqe.


VIDEOS / YOUTUBE
Tre gjera per jete te lumtur Tri mekatet qe rrezikojne besimin Qe te na duan Allahu dhe i Derguari i Tij Tri aminet
AUDIO / FOTO

Biografia Artikuj Media Libraria Dosje Problematika
bashkëkohore
Opinione dhe
reagime
Studime dhe
hulumtime
Kontakt
  Akide Video Libra Ramazani   Opinione Fetare  
  Islam Audio Recensione librash Haxhi   Reagime Shkencore  
  Tefsir Foto            
  Hadith              
  Dave              
  Histori islame              
  Orientalizem              
  Kulture dhe civilizim              
  Avancim personal              
  Hutbe              
  Tregime              

Të gjitha të drejtat e rezervuara - 2013