Biografia Artikuj Media Libraria Dosje Problematika bashkëkohore Opinione dhe reagime Studime dhe hulumtime Kontakt
PËRSËRITJA E EZANIT NË TUALET

Pyetja: Hoxhë i nderuar, po më rastisi ta dëgjoj ezanin derisa jam në tualet, a ta përsëris atë pas muezzinit?

Myftiu: Aid el-Karni

Burimi: www.islamweb. net

Përshtati në shqip: Sedat G. ISLAMI

Data: 6-2-2008, e mërkurë, Vushtrri, Kosovë

Përgjigja: Bazuar në tekste fetare, ti mund ta përsërisësh atë por jo me gjuhë, me zemër. Kjo behet për arsye të madhërimit të shenjave të Allahut. Ebu Davudi transmeton se një njeri i kishte dhënë selam Pejgamberit, alejhi’s selam. Meqë ishte pa abdes, ai kishte shkuar tek një mur, kishte marrë tejemmum dhe ia kishte kthyer selamin.

Nëse ti je në tulet, atëherë përsërite vetëm me zemër e kur të dalësh, e përsërit prapë nga aspekti i përsëritjes së veprave fakultative. Pejgamberi, alejhi’s selam përsëriste disa vepra fakultative. Disa dijetarë kur ishin pyetur për harrimin e dhikrit pas namazit, kishin thënë: Le ta përsëris atë. Baza e tërë kësaj është hadithi që Muhammedi, alejhi’s selam pas namazit të ikindisë kishte falur dy rekatet e mbetura të drekës, respektivisht sunnetit pas farzit, dhe kishte thënë: Më pengoi prej saj delegacioni i Abdu’l Kajsit”.


VIDEOS / YOUTUBE
Tre gjera per jete te lumtur Tri mekatet qe rrezikojne besimin Qe te na duan Allahu dhe i Derguari i Tij Tri aminet
AUDIO / FOTO

Biografia Artikuj Media Libraria Dosje Problematika
bashkëkohore
Opinione dhe
reagime
Studime dhe
hulumtime
Kontakt
  Akide Video Libra Ramazani   Opinione Fetare  
  Islam Audio Recensione librash Haxhi   Reagime Shkencore  
  Tefsir Foto            
  Hadith              
  Dave              
  Histori islame              
  Orientalizem              
  Kulture dhe civilizim              
  Avancim personal              
  Hutbe              
  Tregime              

Të gjitha të drejtat e rezervuara - 2013