Biografia Artikuj Media Libraria Dosje Problematika bashkëkohore Opinione dhe reagime Studime dhe hulumtime Kontakt
LE TË THONË ÇFARË TË DUAN NGASE KURRË NUK MUND TA ARRISH KËNAQËSINË E TYRE

Kënaqësia e njerëzve është qëllim që nuk arrihet ndërsa kënaqësia e Zotit qëllim që nuk lihet. Ndonjëherë kjo e para na bezdis shumë sepse veten e shohim siç na shohin të tjerët. Gabim. Nuk guxojmë që të tjerët të na vënë çmim. Imam Shafiu [rahimehullah] ishte shumë i vëmendshëm karshi kësaj dukurie. Ndër shumë thënie të tij është edhe ajo që në formë të bukur poetike e shpreh në disa vargje, e që është mësim që nuk duhet anashkaluar. Thotë Imam Shafiu:

 

ضحكت فقالـوا ألا تحتشـم بكـيـت فقـالـوا ألا تبـتـسـم

بسمـت فقالـوا يرائـي بهـا عبست فقالـوا بـدا مـا كتـم

صمت فقالوا كليـل اللسـان نطقـت فقالـوا كثيـر الكـلـم

حلمت فقالوا صنيع الجبان ولـو كــان مقـتـدراً لانتـقـم

بسلـت فقالـوا لطـيـشٍ بــه وما كان مجترئـاً لـو حكـم

يقـولـون شــذ إذا قـلــت لا وإمـعــة حـيــن وافـقـتـهـم

فأيـقـنـت أنـــي مـهـمـا أرد رضـى النـاس لابــد من أن أذم

 

Qesha, më thanë: A nuk do të tregosh mirësjellje?!
Qava, thanë: A nuk do të buzëqeshësh?
Buzëqesha, më thanë: Po shtiret!
U mërrola, thanë: U shfaq ajo që paska fshehur.
Heshta, thanë: I është marrë gjuha.
Fola, thanë: Po e tepron.
U tregova i butë, thanë: Kjo është vepër e frikacakut,
ndryshe, po të kishte mundësi do të hakmerrej.
Shfaqa guxim, thanë: Pamaturi e tij,
ndryshe po të ishte i urtë nuk do të shfaqte guxim.
Po thashë: “Jo” për ndonjë çështje, thonë: është shmangur e vetmuar,
ndërsa po pajtova me ta, thonë: imitues!  
Kësisoj, u binda se unë kurdo që të kërkoj kënaqësinë e njerëzve, patjetër se do të degradohem

 

All-llahu e mëshiroftë Imamin, sa shumë nevojë kemi për fjalët e mësimet e tij!


VIDEOS / YOUTUBE
Tre gjera per jete te lumtur Tri mekatet qe rrezikojne besimin Qe te na duan Allahu dhe i Derguari i Tij Tri aminet
AUDIO / FOTO

Biografia Artikuj Media Libraria Dosje Problematika
bashkëkohore
Opinione dhe
reagime
Studime dhe
hulumtime
Kontakt
  Akide Video Libra Ramazani   Opinione Fetare  
  Islam Audio Recensione librash Haxhi   Reagime Shkencore  
  Tefsir Foto            
  Hadith              
  Dave              
  Histori islame              
  Orientalizem              
  Kulture dhe civilizim              
  Avancim personal              
  Hutbe              
  Tregime              

Të gjitha të drejtat e rezervuara - 2013