Biografia Artikuj Media Libraria Dosje Problematika bashkëkohore Opinione dhe reagime Studime dhe hulumtime Kontakt
10 MËNYRA QË LEXIMI TË NA BËHET SHPREHI

Veddah el-Hadi

  1. Largoje botëkuptimin e gabuar që ke pasur për leximin.
  2. Mëso për dobitë e shumta që përfitojmë individualisht nga leximi.
  3. Hape shtegun e duhur, duke përzgjedhur libra të lehtë dh të fushave që t’i ka ëndja.
  4. Konsultohu me ekspertë për librat që fillimisht duhet lexuar në fushën që interesimi yt për të është më i madh.
  5. Ndarja e një kohe të caktuar për lexim, qoftë kjo edhe simbolike për fillim, p.sh. 10-20 min.
  6. Lexo për rrëfimet e të pasionuarve pas leximit sepse kjo ngrit nivelin e motivimit.
  7. Anëtarësohu në grupe të leximit, qofshin këto grupe fizike apo grupe virtuale.
  8. Themeloje një librari tërheqëse në ambientin familjar, e cila të lidh me librin, të nxit për lexim dhe vazhdimësi në të.
  9. Mos harro çdoherë gjatë udhëtimit të marrësh me vete një libër, sepse kjo nxit për ta shfletuar dhe lexuar atë.
  10. Diskuto me të tjerët në rrjete sociale ose grupe të leximit për librin/librat që ke ose kanë lexuar, sepse kjo na bën të ndiejmë se leximi ynë është i frytshëm dhe produktiv.

 

Burimi: http://www.denana.com/main/articles.aspx?selected_article_no=16401&pgtyp=66


VIDEOS / YOUTUBE
Tre gjera per jete te lumtur Tri mekatet qe rrezikojne besimin Qe te na duan Allahu dhe i Derguari i Tij Tri aminet
AUDIO / FOTO

Biografia Artikuj Media Libraria Dosje Problematika
bashkëkohore
Opinione dhe
reagime
Studime dhe
hulumtime
Kontakt
  Akide Video Libra Ramazani   Opinione Fetare  
  Islam Audio Recensione librash Haxhi   Reagime Shkencore  
  Tefsir Foto            
  Hadith              
  Dave              
  Histori islame              
  Orientalizem              
  Kulture dhe civilizim              
  Avancim personal              
  Hutbe              
  Tregime              

Të gjitha të drejtat e rezervuara - 2013