Biografia Artikuj Media Libraria Dosje Problematika bashkëkohore Opinione dhe reagime Studime dhe hulumtime Kontakt
Rregulli 99

Rregulli 99

Një mbret i qe ankuar vezirit (ministrit/këshilltarit) të tij se nuk po ndihej i lumtur me gjithë pasurinë e pushtetin që kishte në ndërkohë që shërbëtori i tij, ani me pse me pozitë të ulët e fare pak pasuri ishte shumë i lumtur.

E thjeshtë, ekselenca juaj, - iu përgjigj veziri. Merreni një qese me 99 dinarë dhe vendosjani në prag të shtëpisë. Në qese vendoseni një mbishkrim: 100 dinarë.

Mbreti veproi kështu. Dërgoi dikë nga njerëzit e tij në mbrëmje dhe ia vendosën në prag qesen me dinarë. Kur shërbëtori i gjeti, u gëzua pa masë. E hapi qesen por ishin vetëm 99 dinarë. Tha: në qese po shkruan 100, me gjasë një dinar i ka humbur dhuruesit rrugës duke ardhur tek ne. Doli me gruan dhe fëmijët të kërkonte për dinarin e humbur. Kërkuan e kërkuan deri vonë por nuk e gjetën. U hidhërua. Si nuk mund ta gjeni, jeni të mjerë! U mërzit fort pse nuk e gjeti. Gjumi nuk e zinte.

Të nesërmen doli para mbreti por dukej i dërrmuar, i lodhur e rraskapitur, nuk i buzëqeshte fytyra si më parë.

Mbreti e kuptoi ‘rregullin e 99’-të.  

Ne kemi 99 mirësi që na ka dhënë All-llahu ndërsa kalojmë kohën duke hulumtuar për mirësinë e humbur. Kërkojmë atë që All-llahu për ndonjë arsye nuk na ka dhënë ndërsa nuk e falënderojmë për të tjerat që na i ka dhënë.

(Përkthim)


VIDEOS / YOUTUBE
Tre gjera per jete te lumtur Tri mekatet qe rrezikojne besimin Qe te na duan Allahu dhe i Derguari i Tij Tri aminet
AUDIO / FOTO

Biografia Artikuj Media Libraria Dosje Problematika
bashkëkohore
Opinione dhe
reagime
Studime dhe
hulumtime
Kontakt
  Akide Video Libra Ramazani   Opinione Fetare  
  Islam Audio Recensione librash Haxhi   Reagime Shkencore  
  Tefsir Foto            
  Hadith              
  Dave              
  Histori islame              
  Orientalizem              
  Kulture dhe civilizim              
  Avancim personal              
  Hutbe              
  Tregime              

Të gjitha të drejtat e rezervuara - 2013