Biografia Artikuj Media Libraria Dosje Problematika bashkëkohore Opinione dhe reagime Studime dhe hulumtime Kontakt
MARRJA MËSIM NGA MËKATARI

Rrëfen Muhammed Gazali [All-llahu e mëshiroftë!]:

I thashë një njeriu që kishte bërë shprehi konsumimin e alkoolit: A nuk do të pendohesh tek All-llahu?

Më shikoi me një shikim prej një njeriu të dëshpëruar ndërsa sytë iu mbushën me lot. A nuk do të lutesh për mua?!- ma ktheu.

Kjo përgjigje e tij më preku thellë në zemër. U ndala dhe mendova për një çast: Lotët e tij janë shprehje e ndjenjave të tij se sa shumë ka gabuar në raport me All-llahun dhe se sa keq ndihet që e ka kundërshtuar Atë. Po ashtu ato reflektojnë gatishmërinë e tij për tu penduar, për tu rikthyer tek All-llahu. Ai është besimtar me bindje të plotë por i sprovuar, ai kërkon shpëtimin dhe mua më kërkon të jam një ndihmës i tij në këtë drejtim.

Thashë në vete: O Zot, gjendja ime mund të jetë sikur e këtij njeriu e mbase edhe më e keqe. E vërtetë, unë nuk kam konsumuar kurrë alkool, sepse jam rritur në një ambient që nuk ka lejuar dukuri të këtilla, por ndoshta kam konsumuar alkoolin e gafletit (shkujdesjes) duke më bërë të paedukatë karshi Zotit tim dhe duke më bërë të harroj shumë nga obligimet e mia karshi Tij.

Ai qante për gjendjen e tij ndërsa unë dhe shokët e mia nuk qajmë për gjendjen tonë. Mbase jemi të mashtruar. Mos mendo se All-llahu të zgjodhi në rrugën e tij për shkak të ndonjë tipari apo ndonjë adhurimi, jo, është thjeshtë mëshirë e Tij ndaj teje, andaj edhe ka mundësi të të privojë prej saj kur të dojë këtë, kështu që bëhu i vëmendshëm, mos u mashtro me gjendjen tënde dhe as me adhurimin tënd, dhe mos shiko me përbuzje ata që kanë lajthitur sepse po të mos ishte mëshira e All-llahut, edhe ti do të ishe pjesë e skuadrës së tyre.

Mos guxo të mendosh se vendosmëria në fe është një nga të arriturat tua, jo, është mirësi nga All-llahu dhe asgjë tjetër!

(përkthim)

 


VIDEOS / YOUTUBE
Tre gjera per jete te lumtur Tri mekatet qe rrezikojne besimin Qe te na duan Allahu dhe i Derguari i Tij Tri aminet
AUDIO / FOTO

Biografia Artikuj Media Libraria Dosje Problematika
bashkëkohore
Opinione dhe
reagime
Studime dhe
hulumtime
Kontakt
  Akide Video Libra Ramazani   Opinione Fetare  
  Islam Audio Recensione librash Haxhi   Reagime Shkencore  
  Tefsir Foto            
  Hadith              
  Dave              
  Histori islame              
  Orientalizem              
  Kulture dhe civilizim              
  Avancim personal              
  Hutbe              
  Tregime              

Të gjitha të drejtat e rezervuara - 2013