Biografia Artikuj Media Libraria Dosje Problematika bashkëkohore Opinione dhe reagime Studime dhe hulumtime Kontakt
Program praktik për matjen e dashurisë sonë ndaj Muhammedit [sal-laAllahu alejhis ve sel-leme]

Program praktik për vlerësimin e pozitës së të Dërguarit të Allahut në zemrat tona
 
1)A ke dëshirë ta pasosh Muhammedin [sal-laAllahu alejhis ve sel-leme] në veshje dhe dukje?
2)A ke dëshirë të lexosh biografinë e Muhammedit [sal-laAllahu alejhis ve sel-leme] dhe a kënaqsh duke lexuar rrëfime për dërgimin e tij?
3)Në rast të mëdyshjes dhe hezitimit për ndonjë çështje, a përpiqesh të kuptosh gjykimin e Muhammedit [sal-laAllahu alejhis ve sel-leme], respektivisht urdhëresën apo ndalesën e tij, në mënyrë që të njihesh me të lejuarën dhe të ndaluarën?
4)Në shenjë respekti për Muhammedin [sal-laAllahu alejhis ve sel-leme] a do të ishe i gatshëm të braktisje disa gjëra të cilat i do?
5)A përmallohesh për ta parë të Dërguarin e Allahut [sal-laAllahu alejhis ve sel-leme] dhe a do të ishte ëndërr e jotja pamja dhe shoqërimi i tij?
6)A hidhërohesh në rast se sheh ndonjë njeri tek përqeshë atë apo tallet me traditën e tij [sal-laAllahu alejhis ve sel-leme]?
E tash, nëse përgjigjet tua janë PO!, atëherë ti e do të Dërguarin e Allahut dhe je në rrugë të hairit. Shpresojmë dhe lutemi të shtosh të mirat!
Ndërsa, në rast se përgjigjet tua janë JO!, atëherë ti vërtetë je në rrezik dhe duhet të nxitosh ta përmirësosh veten dhe ta rishikosh besimin tënd.
E lus Allahun e Madhëruar që mua dhe juve të na bëjë nga ithtarët e sinqertë të Muhammedit [sal-laAllahu alejhis ve sel-leme] si dhe të na ringjallë në turmën e tij!
Amin!
Burimi: http://awda-dawa.com/Pages/Subjects/default.aspx?id=7666
Përshtati në shqip: Sedat ISLAMI


VIDEOS / YOUTUBE
Tre gjera per jete te lumtur Tri mekatet qe rrezikojne besimin Qe te na duan Allahu dhe i Derguari i Tij Tri aminet
AUDIO / FOTO

Biografia Artikuj Media Libraria Dosje Problematika
bashkëkohore
Opinione dhe
reagime
Studime dhe
hulumtime
Kontakt
  Akide Video Libra Ramazani   Opinione Fetare  
  Islam Audio Recensione librash Haxhi   Reagime Shkencore  
  Tefsir Foto            
  Hadith              
  Dave              
  Histori islame              
  Orientalizem              
  Kulture dhe civilizim              
  Avancim personal              
  Hutbe              
  Tregime              

Të gjitha të drejtat e rezervuara - 2013