Biografia Artikuj Media Libraria Dosje Problematika bashkëkohore Opinione dhe reagime Studime dhe hulumtime Kontakt
THËNIE TË URTA NGA ALIU [All-llahu qoftë i kënaqur me të!]

THËNIE TË URTA NGA ALIU [All-llahu qoftë i kënaqur me të!]

 

1.       

Po të ishte varfëria burrë, do ta mbysja.

2.       

Koprraci jeton në dynja si i varfër ndërsa llogaritet në ahiret si i pasur.

3.       

Ai që bën padrejtësi, ai që i ndihmon të padrejtit dhe ai që pajton me të padrejtin, që të tre janë bashkëpjesëmarrës në mëkat.

4.       

Urtësia është gjëja e humbur e besimtarit. Merre atë edhe po e gjete tek hipokriti.

5.       

Nëse ke mendje dhe jo dituri, je sikur njeriu që ka këmbë por s’ka këpucë.

6.       

Njerëzit janë armiq të asaj që nuk e njohin.

7.       

Kur të qajë trimi, frikacaku qeshë.

8.       

Kujdes të përshpejtosh gjërat para kohe apo t’i zvarritësh pasi t’i kesh vënë në dorë.

9.       

Besimi është njohje me zemër, miratim me gjuhë dhe veprim me gjymtyrë.

10.  

Ai që shpreson gjatë, i keqëson veprat.

11.  

Çuarja e amanetit në vend është çelës i furnizimit (nga All-llahu).

12.  

Qortoje vëllanë duke u sjellë mirë me të dhe largoja sherrin duke e furnizuar me të mira materiale.

13.  

I pasuri koprrac është më i varfër se si i varfri bujar.


VIDEOS / YOUTUBE
Tre gjera per jete te lumtur Tri mekatet qe rrezikojne besimin Qe te na duan Allahu dhe i Derguari i Tij Tri aminet
AUDIO / FOTO

Biografia Artikuj Media Libraria Dosje Problematika
bashkëkohore
Opinione dhe
reagime
Studime dhe
hulumtime
Kontakt
  Akide Video Libra Ramazani   Opinione Fetare  
  Islam Audio Recensione librash Haxhi   Reagime Shkencore  
  Tefsir Foto            
  Hadith              
  Dave              
  Histori islame              
  Orientalizem              
  Kulture dhe civilizim              
  Avancim personal              
  Hutbe              
  Tregime              

Të gjitha të drejtat e rezervuara - 2013