Biografia Artikuj Media Libraria Dosje Problematika bashkëkohore Opinione dhe reagime Studime dhe hulumtime Kontakt
12 filipinasë pranojnë Islamin për një ditë

Ahmed Halid el-Utejbi
Protagonist i këtij tregimi jam unë dhe, për Zotin, sikur të mos kishte dobi në të, nuk do tua rrëfeja.
Ngjarjet e këtij tregimi fillojnë në një punëtori makinash të babait tim, në të cilën janë angazhuar një grup punëtorësh jomyslimanë nga Filipinet.
Një ditë, më shkoi ndërmend ta thërras një hoxhë filipinez, në mënyrë që t’iu flet për Islamin dhe t’i nxisë ata në përqafimin e tij, ndoshta unë bëhem shkak që ata ta pranojnë Islamin. I tregova babait tim për idenë e hoxhës nga Filipinet ndërsa ai më përkrahu dhe u lut për mua për këtë nismë të hairit. E luta Allahun e Madhëruar që të gjithë ta pranojnë Islamin. Mora në telefon Zyrën për Bashkëpunim për Vetëdijesim Fetar të Pakicave dhe kërkova prej tyre numrin e telefonit të ndonjë hoxhe filipinez. Me të marrë të numrit, biseduam dhe u dakorduam për kohën. Ditën që erdhi, kërkova nga menaxheri i punëtorëve të ftojë të gjithë punëtorët filipinez. Ishin 12. Filloi hoxha t’iu flet për Islamin dhe t’i ftojë në të derisa që të dymbëdhjetët, qoftë falënderuar Allahu, pranuan Islamin.
Vëlla Ahmed! Tash do t’ua shqiptoj deklaratën islame – më tha hoxha. Nga dëshira e madhe që të jam pjesë e këtij akti madhështor, kërkova që ky nder të më takonte mua. Të lutem, a më lejon që shqiptimin e deklaratës islame ta bëjnë nën përkujdesjen time – i thashë. Urdhëro- më tha. Atëherë, fillova –falënderimi qoftë për Allahun- tua shqiptoj shehadetin ndërsa ata e përsërisnin pas meje.
Çfarë përfitojmë nga ky tregim?
Nëse njeh ndonjë jomysliman, atëherë nxito që ta thërrasësh në fe. Le të përfitojmë nga përvojat e njëri tjetrit!
Mos u rreshto pas njerëzve pasiv, që nuk kanë ambicie për ta përhapur fenë, qoftë nëpërmjet organizimit të takimeve më hoxhallarë apo shpërndarjes së literaturës së dobishme.
Lute Allahun e Madhëruar sinqerisht që të të bëjë shkak që të tjerët ta pranojnë islamin nëpërmjet teje!
 
Burimi: http://denana.com/main/articles.aspx?selected_article_no=8497&pgtyp=66
Përshtati në shqip: Sedat Islami


VIDEOS / YOUTUBE
Tre gjera per jete te lumtur Tri mekatet qe rrezikojne besimin Qe te na duan Allahu dhe i Derguari i Tij Tri aminet
AUDIO / FOTO

Biografia Artikuj Media Libraria Dosje Problematika
bashkëkohore
Opinione dhe
reagime
Studime dhe
hulumtime
Kontakt
  Akide Video Libra Ramazani   Opinione Fetare  
  Islam Audio Recensione librash Haxhi   Reagime Shkencore  
  Tefsir Foto            
  Hadith              
  Dave              
  Histori islame              
  Orientalizem              
  Kulture dhe civilizim              
  Avancim personal              
  Hutbe              
  Tregime              

Të gjitha të drejtat e rezervuara - 2013